• Gratis bezorging in Almere
  • Stel zelf je mixpack samen

Over Ons

Even voorstellen

Aan het roer van Lignum Craft Beer staan Yoeri en Wendy Boom. Van de inmiddels 15 jaar dat wij samen zijn, hebben de laatste 10 vooral in het teken gestaan van brouwen op kleine schaal, zoveel mogelijk mensen laten proeven van ons bier en de feedback daarvan meenemen in het perfectioneren van onze recepten.

 

Plannen om de brouwerij op te zetten stonden al in 2012 op papier maar, net zoals dat met sommige mooie bieren ook gedaan wordt, hebben wij deze plannen rustig laten rijpen en groeien. Sinds Augustus 2020 zijn wij druk bezig geweest om deze plannen om te zetten, en zijn daarom trots ons bier nu met iedereen te kunnen delen.

 

Onze gezamenlijke passie voor lekker en goed bier, hebben wij door de jaren heen ontwikkeld en verdiept. Hier hebben de vele reizen die wij samen gemaakt hebben over de hele wereld zeker aan bij gedragen. Dit, gecombineerd met meer dan 20 jaar horeca-ervaring van Wendy, een flink portie leer- en nieuwsgierigheid en een sterke overtuiging altijd voor compromisloze kwaliteit te gaan heeft het hart van Lignum gevormd


Brouwproces

 

 

 

Voordat een bier van ons in de fles bij jullie aankomt is er al heel wat aan vooraf gegaan.

 

Zoals alles begint het met een idee, veel onderzoek en een hoop proeven. Daaruit volgt een eerste recept wat wij dan op kleine schaal brouwen. Meestal is dit 60 Liter. Daar voor gebruiken wij ons pilot systeem bestaande uit twee hoofdcomponenten.

 

Maischen, filteren, koken en koelen gebeurt in onze vertrouwde Brewtools B80 Pro. Daarna wordt het wort over gepompt naar de Ss Brewtech unitank (1/2 bbl), waarna de fermentatie kan beginnen.

 

 

Al het bier wat we zo brouwen wordt met zoveel mogelijk mensen gedeeld, en uiteraard proeven we zelf ook kritisch. Pas als wij helemaal tevreden zijn met een recept, reizen we af naar Weert. Daar maken we dan gebruik van de brouwinstallatie van de Weerter Stadsbrouwerij om de grotere hoeveelheden te brouwen. (1000 of soms 500 Liter.)